TOP

Levi’s komt met jeans van PET-flessen

Elk product in de Levi’s Waste<Less collectie bevat minimaal 20 procent gerecycled material. Dat komt neer op acht flessen per jeans. De Waste<Less collectie is onderdeel van de zomer 2013-collectie en zal vanaf januari te koop zijn in de Levi’s stores en de webshop. Voor mannen zijn er twee jeansmodellen en een jack, voor vrouwen is er een boyfriend skinny jeans.

Van plastic tot polyester vezel 

Levi’s neemt de PET-flessen af van inzamelingsprogramma’s in de Verenigde Staten. De flessen en dienbladen worden op kleur gesorteerd en verpulverd, waarna er een polyester vezel van wordt gemaakt. Deze wordt gemengd met katoenvezel en geweven tot denim. De kleuren van de flessen zorgen voor een ondertoon in de kleur van de jeans.

Minder water

Dit is niet het eerste milieuvriendelijke project van Levi’s.  Zo is er ook al de Water<Less-collectie, waarvoor het watergebruik in het productieproces van de jeans flink teruggebracht is. Ook is het bedrijf lid van Better Cotton, een initiatief dat zich richt op het reduceren van het gebruik van water en bestrijdingsmiddelen tijdens de katoenteelt.