TOP

Hans Ubbink veilingmeester tijdens Dutch Design Week

De modeontwerper Hans Ubbink is aanstaande zondag 28 oktober veilingmeester op de Duurzame Veiling. Dit evenement vindt plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven

De opbrengst van de veiling gaat volledig naar het Wereld Natuur Fonds. Op de auctie wordt duurzaam design per opbod verkocht.

Veiling
Het is de tweede keer dat de Duurzame Veiling plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week. Ongeveer vijftig objecten van meer dan dertig verschillende ontwerpers gaan onder de hamer. De designers stellen alle stukken belangeloos ter beschikking.

Hans Ubbink
Hans Ubbink is lid van het WNF-Wereldteam, een groep bekende Nederlanders die zich inzet voor natuurbescherming en duurzaamheid. “We staan niet los van de natuur, we zijn onderdeel van de planeet”, aldus de modeontwerper. “Je kunt keuzes maken voor de korte termijn, maar dan denk je alleen aan jezelf. Het gaat om keuzes voor de lange termijn, ook voor de generaties die na ons komen.”

Sectie C
Het WNF-regioteam Zuidoost-Brabant organiseert de veiling voor het tweede jaar op rij. Vorig jaar brachten ongeveer zeventig designstukken meer dan 3000 euro op. Dit jaar gaan onder andere het Birchwood Cabinet van Werner Neumann en de Endless Flow Rocking Chair van Dirk vander Kooij onder de hamer. Alle designs worden tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven geëxposeerd in sectie C. De sectie is geopend van 20 tot en met 27 oktober van 16 tot 21 uur en in het weekend vanaf 12 uur. Op 28 oktober vindt de veiling hier plaats tussen 14 en 17 uur.