TOP

La Ligna maakt een doorstart

Er is een overeenkomst bereikt voor een doorstart voor modeketen La Ligna.

Woensdagavond werd bekend dat er voor modeketen La Ligna een doorstart komt. Dat meldt Nu.nl. De partij die La Ligna overneemt is een groep investeerders, waar ook het huidige management deel van uit maakt.

“Van de negen geïnteresseerde partijen bleven er uiteindelijk drie over”,  vertelt curator Jasper Berkenbosch aan NU.nl. “De groep investeerders had de beste garantie dat de schade voor de winkels beperkt zou blijven.”

Baangarantie

De overnemende partij houdt 42 van de 52 winkels open. In totaal zijn er 230 werknemers in dienst. Jasper Berkenbosch verzekert dat er 135 werknemers in dienst kunnen blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden die ze al hebben.

Bankroet

Volgens directeur Martijn Fransen leed La Ligna al jaren verlies en kon het bedrijf niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen. Het bedrijf bracht weliswaar de kosten terug, maar de omzet bleef dalen en een bankroet bleek niet te voorkomen.

Toen het bedrijf met een schuld van 10 miljoen kwam te zitten kwam het tot een faillissement. Onderhandelingen met de schuldeisers liepen uit op niks.

Het modehuis bleek daarnaast niet meer in staat om de huur van de panden te betalen. Volgens Berkenbosch zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de verhuurders.