TOP

Kwartaalcijfers H&M: lichte stijging winst

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) presenteerde afgelopen donderdag haar kwartaalcijfers. Het kledingbedrijf heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar onverwacht meer winst behaald.

Analisten gingen uit van een nettowinst van 3,43 miljard Zweedse kronen. H&M boekte echter in het derde kwartaal een nettowinst van 3,46 miljard Zweedse kronen, ongeveer 343 miljoen euro. Een stijging van 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg toen 3,33 miljard Zweedse kronen.

De verkoop in augustus daalde echter met drie procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De omzet bij winkels die langer dan een jaar open zijn, de identieke omzet, daalde met 11 procent. Analisten verwachtten een stijging van de verkopen met 3,8 procent en een daling met 6,1 procent bij de identieke omzet.

H&M is van plan om nog meer winkels te gaan openen. Het bedrijf heeft wereldwijd 1840 winkels. Eind 2009 moeten er 225 winkels zijn geopend. H&M wil vooral winkels gaan openen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In Nederland heeft de kledingverkoper 79 winkels.