TOP

Nieuwe naam Redspottedpurple wordt Snooshy

Het eigenwijze Nederlandse knuffel- en accessoiremerk Redspottedpurple gaat verder onder de nieuwe naam Snooshy. Designer Francis Hörters vertelt waarom.

“Hoewel in Nederland de prijs nog wel eens een probleem vormt, is Redspottedpurple door de Franse markt heel goed ontvangen. Voor de Franse markt echter is Redspottedpurple heel moeilijk om uit te spreken. Nu ook de Japanse markt geïnteresseerd is geraakt, ondermeer door de kleertjes die er bij de figuren te krijgen zijn, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe naam. Snooshy betekent in het Engels ‘cool, awesome’. In tegenstelling tot wat je misschien bij deze naam zou denken, heeft dat dus niets met ‘snoezig’ te maken. De figuren van Redspottedpurple zijn ook niet bedoeld voor baby’s, maar blijken onder jongens tussen 14 en 18 jaar enorm aan te slaan”, legt Francis Hörters uit.

Over haar plannen met Snooshy vertelt Francis Hörters: “In Scandinavië heb ik nog geen beurs gedaan, maar dat lijkt me ook een goede markt. Momenteel werk ik aan een serie stop-motion filmpjes met de wezens in de hoofdrol. Ten slotte zou ik me graag aansluiten bij Made By, zodat de knuffels een blauw knoopje mogen voeren. De productie is al duurzaam en de kleertjes van de figuren zijn gerecycled van designerskleding. Alleen de aansluitkosten vormen nu nog even een hobbel.”

De naam Snooshy is per 1 november 2009 officieel.