TOP

Kuyichi gaat retailen

Het Nederlandse jeansmerk Kuyichi heeft een retailtak opgezet en wil in de komende jaren verschillende winkels openen. Nederland en Frankrijk zijn als eerste aan de beurt, daarna volgen andere landen.

Afgelopen maandag opende Kuyichi zijn eerste buitenlandse verkoopkantoor in Parijs. Daarnaast heeft het merk de distributie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland weer in eigen hand genomen. “We werken daar nog wel met agenten, maar de distributie sturen we vanuit Haarlem aan. We willen er dichter bovenop zitten en alle landen zelf doen. Ook omdat we met winkels bezig zijn”, zegt directeur Tony Tonnaer.

Het winkelconcept is klaar en het bedrijf heeft een retailafdeling opgezet. De Kuyichi-winkels worden duurzaam en verantwoord, met recyclede materialen, natuurlijk hars, FSC hout, een duurzaam lichtsysteem, vintage meubelen en een muur met planten die zuurstof afgeven.

Voor 2010 staan er 5 tot 10 openingen gepland. Dit kunnen winkels zijn, maar ook shop-in-shops. De eerste shop-in-shop opent in april in warenhuis Printemps in Parijs. Tonnaer: “Doel is om met Nederland en Frankrijk te beginnen en het daarna in landen als Engeland en Duitsland uitrollen. Er zijn nog geen concrete data, we voeren momenteel gesprekken met eventuele franchisepartners. We zijn bezig met een winkel in Nederland, de opening verwachten we uiterlijk in zomer 2011. We zien in Nederland ruimte voor meerdere winkels. Ik denk dat het goed voor de naamsbekendheid is om de zichtbaarheid door middel van eigen winkels te vergroten.”