TOP

Kunst in de etalage met project Ontwerp op de Weg

Wil je als Haarlemse modeondernemer ook eens iets anders met je etalage? Dan is het wellicht interessant om je in te schrijven voor het kunstproject 'Ontwerp op de Weg', waarbij jonge ontwerpers etalages als podium gebruiken.

Ondernemers van Haarlem kunnen jonge kunstenaar op 7 en 8 november een podium bieden met het project Ontwerp op de Weg. Andrea Gritter en Janneke Vens zijn de initiatiefnemers van dit kunstproject, dat al eerder plaatsvond in Eindhoven. In dagblad Metro vertellen zij over hun plannen voor de binnenstad van Haarlem, waar volgens de twee organisatoren nog maar weinig voor jong talent wordt georganiseerd. “Ontwerp op de Weg is een route in de binnenstad van Haarlem waarin verschillende detaillisten hun etalages en ruimte aanbieden aan jonge, talentvolle ontwerpers om hun producten tentoon te stellen.”

Deelnemende modezaken
Gritter en Vens willen de kunstenaars een podium aanbieden en hun een kans geven om in contact te komen met andere talenten binnen hun eigen discipline of er buiten. Ondernemers die mee willen doen met het project kunnen zich op de site van Ontwerp op de Weg aanmelden. De modezaken Noos, A Guy named Sue en Clothing Lab hebben zich inmiddels al ingeschreven.