TOP

Kopenhagen Fashion Week: Bruuns Bazaar SS12

Designer Rebekka Bay verruilde april dit jaar Cos voor Bruuns Bazaar. Tijdens de Fashion Week in Kopenhagen toonde ze haar allereerste collectie voor het Deense label, die heel anders is dan wat haar voorganger Bjorn Bruun ontwierp.

De inspiratie voor zomer 2012 komt voor Bruuns Bazaar uit kamer 606 van het SAS Royal hotel in Kopenhagen, begin jaren ’60 ontworpen door architect/ontwerper Arne Jacobsen. “De collectie heeft sterke invloeden uit de sixties”, zegt creatief directeur Rebekka Bay.

“Ik ben geobsedeerd door proporties en een bepaalde striktheid: subtiele necklines, ontblote schouders. Ik hou van de scherpte, het rebelse en het intellectuele uit die tijd. Mods en Beatniks. Geprint poplin, papierachtig leer, stijvere materialen gecombineerd met linnen, zacht leer, gebonden zijde en architecturale prints.

De lijn BZR is makkelijker en meer casual, niet zo serieus als Bruuns Bazaar. Daarvoor haalden we inspiratie uit het werk van kunstenaar Louise Bourgeois. Zij heeft doeken gemaakt van verschillende stoffen die opnieuw aan elkaar zijn genaaid.”

Key-items in de Bruuns Bazaar-collectie zijn volgens Bay de aangesloten tuniek met een boothals in verschillende varianten en de pantalon met een sigarettenpijpje. En de belangrijkste kleuren? “Het gaat meer om welke kleuren je combineert. Voor de zomer vind ik het juist interessant om heel donkere, bijna mannelijke kleuren als mahogany en tobacco te gebruiken met als contrast koele mint- en ijstinten.”

Het hele interview met Rebekka Bay staat in Textilia 15, de vrouwenmodespecial.