TOP

KLM Open Charity Challenge brengt 60.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding

Afgelopen zaterdag is op de Kennemer Golf & Country Club de Charity Challenge gespeeld, de officieuze kick-off van het KLM Open. Tijdens de wedstrijd met veel bekende Nederlanders zoals Isa Hoes , Antonie Kamerling, Willem van Hanegem en Beau van Erven Dorens werd 60.000 euro ingezameld voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

In de Charity Challenge worden partners, sponsors en hun relaties gekoppeld aan bekende Nederlanders. In flights van vier personen spelen genodigden op de baan waar enkele dagen later het KLM Open gespeeld wordt, de Kennemer Golf & Country Club.

De wedstrijd is de aftrap voor het toernooi van de European Tour dat donderdag 20 augustus begint. Ook John van Lottum, Wilbert Gieske, Freek de Jonge en zangeres Do speelden voor het goede doel.

KWF Kankerbestrijding voert dit jaar campagne voor ‘verstandig zonnen’. Alle gasten werden op de zon overgoten dag op ludieke wijze gewezen op het gevaar te verbranden en gestimuleerd zich flink in te smeren met zonnebrand. In Nederland is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker. Een op de zeven mensen heeft huidkanker. De opbrengst van Charity Challenge wordt gebruikt voor onderzoek naar deze ziekte.