TOP

Kleurrijke Bodyfashion Tradefair

Als het aan de ondermodemarkt ligt wordt zomer 2009 een kleurrijk geheel in de slaapkamers en aan de stranden. Felle kleuren, kleur- en materiaalcombinaties en opvallende dessins trokken afgelopen dagen de aandacht tijdens de Bodyfashion Tradefair in Amersfoort.

Trends die werden gespot zijn mannenshorts (beachwear en ondermode) in felle kleuren en dessins van bloemen, ruiten, fantasie). Er werden sportieve jaren tachtig hipsters in harde kleuren getoond voor vrouwen. Details zijn er volop te vinden in het gebruik van veters, materiaalmixen, goudkleurige ringetjes en kralen als accenten in badmode. Naast een strakkere, grafische belijning zijn er toch ook weer veel ruches, strikjes, linten en kralen. Dit betreft niet alleen ondermode, maar ook badmode. De nieuwe sportbeha’s komen van Marie Jo Intense: ze zijn bedoeld voor fitness tot Tai Chi en zowel functioneel als fashionable. Er is veel beach- en homewear in de collectie opgenomen. Pastunette Rebelle brengt een relaxlegging die oogt als een skinny jeans. En voor wie op zoek is naar luxe beachwear: het nieuwe high-end Miss Bikini valt op met de jurken met veel prints, kralen en pailletten.

Bijzondere items zagen we bij Fashionable Swimwear Online dat vijf uitbundig gekleurde Colombiaanse merken in Europa introduceert en bij Varuna BVBA spotten we drie luxe fashion designmerken: Damaris, Madame V en Carol Malony, de lijn van de voormalige hoofddesigner van Victoria’s Secret.

Het high-end bodyfashionmerk Der Kommissar van de Nederlandse ontwerpster Annelies Nuy is ondergebracht in de showroom van P&S Fashion.

Textilia’s rondetafelgesprek vond deze editie plaats met twee specialisten: Mitex-branchemanager Danielle Mulders en VMV-consultant Armanda Hesta, en startend bodyfashiondetaillist Alexandra Worm van de winkel Kant Lingerie Amsterdam. Het levendige gesprek voerde langs onderwerpen als de onterechte vrees voor internet en de vraag waarom klanten niet kopen.