TOP

Kleurkaart vrouwenmode zomer 2013

Wit en heldere frisgewassen 'onschuldige' kleuren worden belangrijk voor vrouwenmode zomer 2013, voorspelt trendanalist Christine Boland.

De kleurkaart voor vrouwenmode is één van de acht kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2013, die abonnees van Textilia ontvingen bij editie 11 van 22 juni.

Textilia’s trendanalist Christine Boland verduidelijkt de kleuren met stylingtips: “wit is de belangrijkste ‘kleur’ van zomer 2013. Dat betekent bovendien dat wit van invloed is op pastels en heldere accentkleuren. Voor optimaal contrast is zwart ook belangrijk. Daarnaast heldere frisgewassen, ‘onschuldige’ kleuren zoals rood, blauw, turkoois en grasgroen. In opkomst: absintgroenen en warme paarstinten zowel licht als wat feller.”

“Ook binnen het klassieke segment is wit belangrijk in zomer 2013, tezamen met heel ‘schone’, wittige pasteltonen. Daarnaast een groep natuurlijke basics die een beetje naar rode aarde neigen of richting mosterd gaan. Geel en blauw in alle toonaarden zijn belangrijk. En dat geldt ook voor driekleurige combinaties als rood-wit-blauw, wit-blauw-accent of zwart-wit-fel geel.”

Heb je geen abonnement op Textilia, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor zomer 2013 hebben? Bestel ze hier.