TOP

Kleurkaart vrouwenmode zomer 2010

Textilia kijkt altijd vooruit. Zo verklappen onze trendwatchers welke kleuren vólgende zomer de dienst gaan uitmaken.

Trendanalist Christine Boland maakte voor zomer 2010 een kleurkaart met vijf groepen die elk een gevoel vertegenwoordigen. De twee kleurgroepen neutralen zijn belangrijk en bestaan uit een koele tak, met kleuren als lila blauw, eucalyptus en aluminium, en een warme tak, met ‘nudes’ en ‘skintones’ in tinten als champagne, zalm en de kleuren van make-up. “Dit gaat soms zelfs naar goudgeel en stro toe”, vult Boland aan. “Vorig jaar waren de neutralen heel modern: erg clean en bijna koud. Dit seizoen zijn ze iets zachter, flatteuzer en vriendelijker.”

Naast de neutralen spelen intense kleuren een grote rol. “Dit zijn heel verzadigde en donkere kleuren als een volle antraciet, een pakkend indigo of vol, puur rood, neigend naar biet. Kleuraccenten worden gelegd met de tinten uit vlindervleugels of bloemenvelden en kunnen een highlight zijn bij zwart en wit en zwart-wit. Ook worden felle kleuren met wit of zwart als gecombineerd.” Geel blijft belangrijk in allerlei tinten. Boland:  “Bij modernistische collecties zijn het de felle geeltonen en bij een klassieke of commerciële vertaling gaan de kleuren meer richting amber en mosterd.”

De 8 kleurkaarten voor zomer 2010 zijn verschenen bij Textilia 19/20 op 8 mei. Wilt u meer kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder uw winkelpersoneel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestelt u snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten.

Klik hier voor het bestelformulier.