TOP

Mainetti, de specialist in kleerhangers, biedt RFID totaaloplossing

Mainetti heeft wereldwijde bekendheid verworven als producent en recycler van kledinghangers. Maar het bedrijf heeft veel meer te bieden, waaronder een scala aan (duurzame) verpakkingen en moderne RFID omnichannel oplossingen.

De internationale Mainetti Group is opgericht in 1961 en sindsdien gespecialiseerd in de productie en levering van innovatieve producten voor met name (inter)nationale moderetailers en -labels. Met ruim 6.000 werknemers wereldwijd is Mainetti actief in 47 landen. De Nederlandse en Belgische markt wordt al geruime tijd bewerkt vanuit het kantoor en de showrooms in het Brabantse Helmond.

Kledinghangers

De productie, hergebruik en recycling van kledinghangers is nog altijd een prominente pijler binnen Mainetti. Hiermee sluit de onderneming zich volledig aan bij de huidige eisen voor een circulaire economie. Het uitgebreide assortiment biedt hangers in kunststof, hout, papier en metaal die naar wens gepersonaliseerd kunnen worden. Daarnaast ligt de focus steeds meer op duurzame alternatieven, vertelt René Beelen, general manager Benelux: “De vraag naar milieuvriendelijk geproduceerde artikelen groeit zichtbaar. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus door een groot aantal duurzame producten aan te bieden.” Zo gebruikt Mainetti voor de hangers onder meer honderd procent gerecyclede kunststoffen en FSC gecertificeerd hout. Met name hergebruik vormt een steeds belangrijker onderdeel binnen de productie. Beelen legt uit: “Alleen al in Nederland worden op dit moment jaarlijks vijftig miljoen kledinghangers hergebruikt. Daarnaast wordt ruim 10.000 ton aan gebruikte kledinghangers omgezet tot grondstof waaruit weer nieuwe kledinghangers worden geproduceerd. Hierdoor sluiten we de cirkel en wordt afval tot een minimum beperkt.”

Verpakkingen

Duurzaamheid speelt eveneens een rol bij het omvangrijke aanbod in verpakkingen. Mainetti biedt oplossingen als milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare materialen voor onder meer draagtassen, kledinghoezen, polybags en Coex verzendzakken.

Naast kledinghangers van FSC gecertificeerd hout zijn er ook exemplaren van gerecycled, biologisch afbreekbaar papier.

RFID

Een vrij nieuwe productgroep binnen Mainetti is RFID, dat staat voor Radio Frequency Identification. Met deze technologie zijn prijskaartjes, in tegenstelling tot de variant met barcodelabel, met meerdere tegelijkertijd op afstand te lezen en uniek gecodeerd. Dit biedt grote voordelen voor het voorraadbeheer. Samen met de globale softwarepartner Retail Reload biedt Mainetti een RFID omnichannel oplossing die veel verder gaat dan alleen het optimaliseren van voorraadmanagement.

Dankzij de cloud based software en kwalitatief hoge RFID-labels zijn retailers in staat om data-experts te worden die snelle strategische beslissingen nemen. Met als resultaat de beste klantbeleving, een efficiënte supplychain en de meest winstgevende omnichannelstrategie. En ook binnen deze ontwikkeling denkt Mainetti aan het milieu. Dankzij de creativiteit en technologie is het bedrijf in staat om milieuvriendelijke RFID-labels te leveren die passen bij de huisstijl van klanten.

Maatwerk

Voor alle producten en diensten van Mainetti geldt; er zijn tal van standaardopties voorhanden, maar het bedrijf kan daarnaast een op maat gemaakt advies bieden. Dit zorgt voor een persoonlijke uitstraling van het gekozen product. Het bedrijf beschikt over een eigen designafdeling, waarbij de wensen van de klant naar maatwerk worden omgezet. Het ‘total look-concept’ omvat onder andere hangers, kledinghoezen, tassen, waarbij klanten een eigen pakket kunnen samenstellen, personaliseren en laten aansluiten bij de huisstijl van hun concept.

Van felle kleuren tot luxe velvetmateriaal : de hangerspecialist biedt een breed assortiment.

Daarnaast biedt Mainetti het nodige maatwerk. Met voorraadbeheer wordt de klant ontzorgt en kan snelle uitlevering (voor 12.00 uur besteld, is de volgende dag geleverd) worden gegarandeerd. Beelen: “We streven naar intensieve partnerships met onze klanten. Hierbij denken we graag mee over de vragen, wensen en ideeën van de klant. Met het totaalpakket dat wij als Mainetti kunnen bieden, zijn wij goed op weg om een onmisbare partner in de branche te worden.”


Info: www.mainetti.com, 0492-596100


Opvallend geprinte tassen trokken de aandacht op de afgelopen beurzen.
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alle productgroepen ; van hangers tot tassen en polybags.

De RFID-labels helpen ondernemers bij effectief voorraadbeheer.


Meer informatie: www.mainetti.com, 0492-596100