TOP

Kindermodeketen Amazingkids is failliet

Multibrandketen Amazingkids uit Anna Paulowna is door de rechtbank Noord-Holland failliet verklaard. De website van het kindermodebedrijf is uit de lucht en de winkels zijn gesloten.

credit beeld Amazingkids in Anna Paulowna: Textilia

“Twee jaar schade van de pandemie, marges die onder druk staan en een terugvallende online omzet na de uitbraak van de oorlog in de Oekraïne, hebben Amazingkids de das omgedaan”, zegt curator Bas Coelingh Bennink van Visie Advocaten in een telefonische reactie aan Textilia. De website is tijdelijk uit de lucht om te voorkomen dat er bestellingen worden gedaan die niet geleverd kunnen worden. Ook blijven de fysieke winkels van het kindermodebedrijf tot nader orde gesloten. “Het faillissement is pas 24 uur oud, dus het is nu eerst zaak om te starten met inventariseren. Vervolgens gaan we de mogelijkheden tot een doorstart onderzoeken”, aldus Coelingh Bennink.

Amazingkids werd in 2004 door Carin en Wim Gerssen opgericht en is gestart als een online winkel die vanuit een garage kinderkleding verkocht. In 2005 werd de eerste winkel in het Noord-Hollandse Anna Paulowna geopend. Al snel volgden zaken in onder andere Schagen, Baarn, Hoogezand, Veenendaal, Goes en de Duitse plaatsen Halle en Kulmbach. Het bedrijf verkoopt merken als Ninni-Vi, Vingino, Retour, Bellaire, Barts en Noppies. De kindermodezaak viel meerdere malen in de prijzen bij de FD-Gazellenawards, een prijs die wordt uitreikt aan snelgroeiende bedrijven.