TOP

Kinderkledingwinkel Schweigmann Leeuwarden bestaat 125 jaar

De kindermodewinkel Schweigmann in Leeuwarden bestaat in de maand september 2010 precies 125 jaar. George Schweigmann blikt terug.

In 1885, 125 jaar geleden, begon Margaretha Maria als echtgenote van August Clemens Schweigmann haar eerste winkel in baby- en kinderkleding in Leeuwarden. Al snel groeide de winkel en er vond een aantal verhuizingen plaats binnen Leeuwarden. Inmiddels hadden de drie dochters van Margaretha het roer overgenomen. Deze generatie zorgde eveneens voor uitbreiding in de jaren 1930-1950. 
In 1954 nam een neef, George Schweigmann, de winkel van de dames Schweigmann over. Samen met zijn zus, Tiny, breidde hij de zaak verder uit. In de jaren zestig gingen ze van start met een filiaal in Drachten. Toen het pand in Leeuwarden te klein werd, verhuisde de zaak in 1968 naar een groter pand aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Daar zit de winkel nog altijd. 
In de jaren tachtig nam zoon George jr. samen met zijn vrouw Rita het bedrijf van zijn ouders over. Samen openden ze filialen in Heerenveen en Zwolle. Het bedrijf gaat met de tijd mee en zo gingen ze in 2008 van start met een online webwinkel. 

Feest

Het jubileum van Schweigmann kinderkleding is deze maand gevierd met verschillende klantenacties. Bij aankoop van Tommy Hilfiger kreeg de klant een leuke gadget. In samenwerking met Protest kon de klant kans maken op een Wakeboard experience. Wie een jeans van Cars kocht kreeg er een boxershort bij.