TOP

Kijken: Wrangler komt met collectie klassiekers

Wrangler introduceert voor zomer 2019 ‘Icons’ een capsulelijn met iconische items uit het verleden. We zagen de collectie al tijdens de lancering op de vakbeurs Seek in Berlijn, maar nu zijn ook de campagnebeelden beschikbaar.

Wrangler, dat vorig jaar zijn 70steverjaardag vierde, brengt voor zomer 2019 zes legendarische items opnieuw uit. De producten – de 11MWZ mannenjeans, de 11WWZ vrouwenjeans, het 124MJ denim jack (mannen), het 124WJ denim jack (vrouwen), het 27MW westernshirt voor mannen en het 27WW westernshirt voor vrouwen – hebben een lichte moderne restyling gekregen. Wrangler licht toe: ‘we herzien de ontwerpen op een moderne manier, met nieuwe standaarden, als het gaat om kwaliteit, functie en stijl, wat de ‘rebels en rockstars’ van nu aantrekt.’ 

 

Cowboys en iconen

Voor de Icons-collectie gaat het merk ver terug in het verleden. Zo was de mannenjeans, compleet met rits en slim fit cowboy cut, in 1947 de eerste spijkerbroek van het bedrijf. In de afgelopen zeventig jaar zijn de jeans  gedragen door cowboys, maar ook door iconen als Bob Marley, John Lennon, Blondie en Mick Jagger. Uiteraard zijn de modellen voor 2019 geactualiseerd. Het merk laat weten niet geïnteresseerd te zijn in replica’s, maar in een nieuwe visie op authentieke artikelen. Zo heeft de broek, net als de vrouwenvariant, onder meer een actuele hoge taille gekregen en hebben de jasjes een slimfit belijning. 

 

Blauw op blauw

De Icons-lijn lijkt op het juiste moment te komen. Voor najaar 2018-2019 en zomer 2019 is er weer meer aandacht voor authentieke denims zonder of met weinig stretch en blauw op blauw, oftewel denim bovenstukken die op denim onderstukken worden gedragen. Net als in de jaren ’70 en ’80. Wrangler daarover tegen Textilia: “we leven in een tijd van snelle en wegwerpmode, maar dat heeft ons nooit ervan weerhouden om authentiek te zijn. Dit aspect heeft bij ons altijd al een grote rol gespeeld. Als een internationaal merk vieren we onze afkomst door de iconische hoofdstukken in de Wrangler-geschiedenis te herschrijven.”

 

Prijsniveau

De lijn wordt internationaal geïntroduceerd. Het prijsniveau ligt iets hoger dan de reguliere collectie. De denim shirts zijn beschikbaar vanaf (retailprijs) 70 euro, 100 euro voor jacks en 120 euro voor de jeans. De modellen zijn uitgevoerd in diverse wassingen. 

                

2

1

WRANGLER_SS19_TRADE_ICONS_11

4

5

6

7

8

9

10