TOP

Kerst wordt het liefst gevierd in een huispak

Ook al willen de meeste Nederlanders er goed uitzien tijdens kerst, een derde wil het liefst in een huispak de Kerst doorbrengen.

Ruim twee derde van de Nederlanders vindt dat er leuk uitzien een belangrijk onderdeel is van Kerstmis en doet dan ook moeite om zich mooi te kleden voor de feestdagen. Zes op de tien gaat zelfs in pak of een chique jurk. Toch wil een derde het liefst Kerst vieren in een trainingspak, huispak of pyjama. Dat blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl.

Plannen

Van tevoren plannen welke outfit er tijdens het kerstdiner gedragen wordt, doet 41 procent van de Nederlanders. Daarnaast schaft 35 procent van de vrouwen hier een nieuwe outfit voor aan. Mannen kopen iets minder snel een nieuwe outfit voor de feestdagen, dat percentage ligt op 22 procent.

Besparen

Toch wordt er ook creatief gedaan om voor zo min mogelijk geld, prachtig te verschijnen: 80 procent zoekt naar manieren om te besparen op de outfit. Het merendeel (70%) trekt het jurkje van het jaar ervoor weer uit de kast. 27 % koopt een outfit in de uitverkoop en ruim 8 % maakt gebruik van online kortingscodes om goedkoper uit te zijn.

Cadeaus

Qua cadeaus valt meer dan een kwart in de categorie fashion. Gemiddeld 33,07 euro wordt uitgegeven in de categorie mode. Dat is meer dan een kwart (27%) van de totale uitgave aan cadeaus, namelijk 124,32 euro. Daarmee staat mode zelfs nog boven speelgoed en consumentenelektronica.