TOP

Katinka Feijs (19) winnaar Nationale Triumph Inspiration Award 2009

De winnaar van de tweede editie van de nationale Triumph Inspiration Award 2009 is Katinka Feijs. De ontwerpster van het meest inspirerende lingerieontwerp, met als designmotto Iconen, won een plaats in de internationale finale in Milaan op 23 september 2009.

Vijftien finalisten van verschillende modeacademies lieten tijdens de finale hun creatie zien op een eigen model, met muziek en eigen stylingideeën. Ontwerpen werden beoordeeld op innovatie, creativiteit, individualiteit, concept, esthetiek en kwaliteit van de uitvoerig.

De jury, bestaande uit Bastiaan van Schaik, Judith Osborn, Michou Basu, Monique Lindeboom en Carine van den Broeck, koos unaniem voor het ontwerp van de 19-jarige Katinka Feijs geïnspireerd door het icoon Venus.

Tijdens de internationale finale op de fashionweek in Milaan maakt Katinka kans op een bedrag van €15.000. En haar ontwerp zal eventueel verkocht worden als limited edition in Triumph flagship stores.

Op de tweede plaats eindigde Roy Kersten met een creatie geïnspireerd op de trenchcoat. En op de derde plaats stond Demyarlin Aloë met zijn ontwerp geïnspireerd op icoon The North American Indian.