TOP

Maxima opent Arnhem Mode Biënnale 2009

Op 5 juni wordt de Mode Biennale in Arnhem officieel geopend door prinses Maxima.

De tweejaarlijkse kunstmanifestatie laat vanaf dit weekeinde een maand lang de actuele stand van modevormgeving op internationaal niveau zien. Het thema dit jaar is Shape. De organisatie, met voor de derde keer mode- illustrator Piet Paris als artistiek directeur, wil laten zien dat er meer manieren bestaan om tot bijzondere vormen te komen.

Morgenavond zal het Arnhems dansgezelschap Introdans samen met modevormgevers een tweetal voorstelling geven in de stadsschouwbrug van Arnmeh. Twee jaar geleden werkten de dansers ook al samen met ontwerpers tijdens de Biënnale. Vanavond is er al een voorpremière te zien.

Zondag geeft de jonge ontwerper en ArtEZ alumnus Ties Princen een show van zijn nieuwe herencollectie. Daarvoor heeft hij zich laten inspireren door 18de eeuwse bloemstillevens, diverse borduurtechnieken en kant.

De Arnhem Mode Biennale is een initiatief van gemeente Arnhem en Artez Hogeschool voor de Kunsten. De tentoonstelling, nevenexposities, lezingen en shows zijn voor iedereen toegankelijk. Dit jaar doen ruim tachtig modelabels mee waaronder Lanvin, Raf Simons, Hussein Chalayan, Jil Sander, Rick Owens, Martin Margiela en Viktor & Rolf.