TOP

Karim El Ahmadi verkozen tot ‘Most Fashionable Footballer 2012’

Karim El Ahmadi mag zich de 'Most Fashionable Footballer van 2012' noemen. Met bijna 26.000 stemmen won hij op 7 augustus de felbegeerde titel van tijdschrift Esquire. "Ik heb heel veel schoenen. Van Lanvin heb ik alleen al vijftien paar."

Esquire’s hoofdredacteur Arno Kantelberg reikte op 7 augustus in sportcentrum Special Sports in Amstelveen de trofee uit aan El Ahmadi. Bezoekers van Esquire.nl stemden de afgelopen twee maanden massaal op de voetballer, die de strijd aanging met Jan-Arie van der Heijden, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly.

Esquire stelde de winnaar een aantal vragen over zijn kledingstijl, waar hij flink wat tijd aan besteedt:

Hoe kleed je je tijdens het uitgaan?
Vooral in het buitenland kleed ik mij erg netjes. Wat ik op de foto draag, zou ik zo aantrekken naar een club. Toen ik in Dubai woonde, droeg ik dit soort kleding vaak. Een gedurfd jasje afgemaakt met een pochet, een giletje en een shirt met een stropdas. Als ik in Ibiza uitga, kleed ik mij iets minder netjes: een spijkerbroek met een overhemd.”

Hoeveel paar schoenen heb je?
“Ik heb heel veel schoenen. Van Lanvin heb ik alleen al vijftien paar. Ik draag ook graag schoenen van Louboutin. Ik heb een paar witte leren met spikes die ik graag draag. Ook heb ik een aantal schoenen van Louis Vuitton. Daarnaast draag ik vaak nettere schoenen van Tod’s, de lage variant voor in de zomer en de hogere voor in de winter. Als je mijn collectie Nikes daarbij optelt kom je voorbij de honderd.”

Heb je een inloopkast?
“Ik heb twee ruimtes die helemaal zijn ingericht voor mijn kleding. Het zijn twee kamers die ik gebruik als inloopkast. In de ene kamer hangt vooral sportieve kleding en in de andere wat nettere kleding. Mijn broeken hangen links en mijn overhemden en jasjes rechts. Daartussen hangen planken waarop mijn accessoires staan uitgestald.”

Eerdere winnaars van Esquire’s Most Fashionable Footballer-verkiezing waren Evgeniy Levchenko (2009), Kurt Elshot (2010) en Demy de Zeeuw (2011).