TOP

Jury Dutch Fashion Awards bekend

De organisatie van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards 2008 heeft de namen van de internationale juryleden bekend gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe prijzen aan het event toegevoegd.

Vrijdagavond 7 november organiseert de Dutch Fashion Foundation voor de tweede keer de uitreiking van de Dutch Fashion Awards. Dit jaar zijn Jeroen van Tuyl, Mada van Gaans, Francisco van Benthum, Percy Irausquin, Joline Jolink, G+N en Monique van Heist genomineerd voor de modeprijs, die bestaat uit een bedrag van 25.000 euro.

De internationale jury bestaat uit erelid Christine Ellis (van Christine Ellis Associates uit Milaan), Terron Schaefer (van Saks Fifth Avenue New York), Franck Jacquard (headhunter),

Paul Helbers (hoofdontwerper mannenmode Louis Vuitton), Andreina Longhi (van communicatiebureau Attila & co) en Beppe Angiolini (directeur Camera Italia dei Buyer della Moda).

Naast de Dutch Fashion Award worden dit jaar nog een aantal awards uitgereikt. De Dutch Fashion Incubator Award illustreert het belang van producten en diensten die van onschatbare waarde zijn voor modetalent in de ontwikkeling naar een eigen label. De Bijenkorf neemt (een gedeelte van) het winnende label op in het assortiment dat volgend jaar wordt verkocht in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De Dutch Fashion Icons (een man én een vrouw) worden gekozen door de genomineerde ontwerpers. De Dutch Fashion Media Award wordt tenslotte uitgereikt aan een ontwerper die zich volgens de modebladen het afgelopen jaar duidelijk onderscheiden heeft. Deze award wordt mogelijk gemaakt door Club Brillant, een samenwerkingsverband van brillenwinkels, de winnaar mag zijn eigen brillencollectie ontwikkelen.