TOP

Joop Beentje en Gerrit van Dijk nemen afscheid van de mannenmodebranche

Joop Beentjes en Gerrit van Dijk namen gisterenavond afscheid van de mannenmodebranche in Euretco's hoofdkantoor in Hoevelaken. De accountmanagers mannenmode van retailorganisatie Euretco vierden samen de start van hun pensioen.

Een flink aantal ondernemers was naar het afscheid van Joop Beentjes en Gerrit van Dijk gekomen. Samen haalden zij mooie herinneringen op aan de veertig jaar dat de senior accountmanagers mannenmode in de branche werkzaam waren.

Joop Beentjes
Joop Beentjes blikte in zijn toespraak terug naar de eerste jaren waarin hij werkzaam was voor Euretco. “Mijn eerste reis naar het verre oosten was ontzettend indrukwekkend. Een chauffeur reed me een week lang rond van hotel naar fabrikanten. Ik zag veel armoede, maar realiseerde me ook dat ik een bijzondere en afwissende baan had. Ik ging regelmatig op reis en daardoor veel van de wereld.” Beentjes richtte zich ook naar de ondernemers in de zaal: “Ik heb met drie generaties ondernemers samengewerkt, zoals de familie Van Westen uit Zaamslag in Zeeland. Ik weet nog goed dat ik destijds nog met een veerdienst over moest varen. Met leveranciers heb ik vaak flink moeten onderhandelen, maar uiteindelijk ontstond er altijd een win-winsituatie.”

Gerrit van Dijk
Ook Gerrit van Dijk, die carrière maakte bij inkooporganisatie Intres, hield een toespraak waarin hij zijn zorgen over de huidige economische malaise aanstipt. “Ik startte in 1979 bij Obema (later inkooporganisatie Intres) waar we ook een heftige economische crisis door moesten komen. Maar ondernemers hebben het zelden zo zwaar gehad als in deze tijd en ik vrees voor de komende tijd. Toch is er hoop, maar we moeten wel actie ondernemen. Ondernemen ja! De koopkracht moet gestimuleerd worden.”

Answell Mamman, Marianne Meuwese, Henk Bulten  en Eric van Mullem nemen de taken van Joop Beentjes en Gerrit van Dijk over.