TOP

Jeroen van der Boom opent Drie Dwaze Dagen feest in Amsterdamse Bijenkorf

Half Nederland kijkt er al weer reikhalzend naar uit: de jaarlijkse Drie Dwaze Dagen van warenhuis de Bijenkorf. Dit jaar met een nog bredere aanpak en dankzij de webwinkel nu voor álle Nederlanders binnen handbereik.

Zanger en entertainer Jeroen van der Boom zal op donderdag 1 oktober het koopwalhalla in de Bijenkorf-vestiging in Amsterdam officieel openen. Daarna reist hij af naar de filialen in Den Haag en Rotterdam. Een dag later, op 2 oktober, is hij in Utrecht, Eindhoven en Maastricht te vinden, waar hij signeersessies houdt. Ook olympisch zwemkapioen Maarten van der Weiden is gestrikt door de Bijenkorf. Hij signeert in Amstelveen, Rotterdam en Eindhoven zijn boek ‘Beter’.

Speciaal voor de Drie Dwaze Dagen heeft de Bijenkorf 2,5 miljoen artikelen ingekocht. Behalve merken die het hele jaar door bij het warenhuis verkrijgbaar zijn, worden er ook veel bijzondere producten eenmalig verkocht, zoals fietsen van Johnny Loco en naaimachines van Singer.

Behalve in de filialen va het warenhuis zet de Bijenkorf dit jaar extra sterk in op de onlinewinkel. Naast de drie dikke foldertjes die bij ongeveer 1 miljoen huishoudens op de mat ploffen, maakt het warenhuis nu ook een extra boekje dat alleen online te bekijken is. met deze inspanningen hoopt de Bijenkorf dit jaar 30.000 bestellingen via de webwinkel te realiseren tijdens de Drie Dwaze Dagen.

In 1984 werden de Drie Dwaze Dagen voor het eerst georganiseerd. Het was tijdens de crisis in de jaren tachtig dat de Bijenkorf met dit evenement extra traffic en omzet probeerde te genereren. dat is ruimschoots gelukt. Het koopfestijn is inmiddels een van de grootste verkoopacties in Europa en trok in 2008 meer dan 1,2 miljoen mensen de filialen binnen.