TOP

Jeans: wat zijn de bestsellers bij Mix Departmentstore in Noordwijkerhout?*

Ook benieuwd wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen maand? “Langere vesten van Only en Summum zijn populaire vrouwenitems”, vertelt René Vijlbrief, eigenaar van Mix Departmentstore in Noordwijkerhout.

“Langere vesten van Only en Summum zijn populaire vrouwenitems”, vertelt René Vijlbrief, eigenaar van Mix Departmentstore in Noordwijkerhout. “Alle basiskleuren doen het goed. De klant die minder wil uitgeven koopt een vest van Only (29 tot 59 euro) en de consument die meer wil besteden koopt een vest van Summum (89 tot 159 euro). De basiskleuren verkopen het best. Het item is zo populair, omdat het de trend is.”

Dunne knitwear

“De dunnere knitwear van Bertoni of Denmark (49,95 euro) is een populair item voor mannen. Daarnaast verkopen we veel overhemden en shirts met een soepel detail van bijvoorbeeld Cavallaro (rond de 90 euro). De items hebben bijvoorbeeld een knoopje in een andere kleur. van Cavallaro (89 euro). Zowel de knitwears als de overheden en shirts verkopen goed in donkere kleuren, zoals zwart en donkerblauw. Waarom dit goed verkoopt? Dat komt door het modebeeld.”

Consument prikkelen

“We doen wel aan acties om de verkoop te stimuleren. Bijvoorbeeld twee shirts voor de prijs van één. We vinden het jammer dat het afprijzen zo vroeg moet, maar we zien wel dat dit de consument prikkelt. Aanbiedingen werken: klanten zijn hier gevoelig voor.”

Arrenslee van drie meter

“Met stylebureau Eyework uit Rhoon maken wij onze etalage. Naar mijn mening hebben wij één van de mooiste etalages van Nederland. Zo hebben we nu een grote arrenslee van drie meter. Met onze etalage willen we een verhaal vertellen. We leggen niet de nadruk op de producten die we verkopen, maar meer op de sfeer die we willen uitstralen. Dit is een andere manier van benaderen. We krijgen vaak positieve reacties van onze klanten, maar ook van bijvoorbeeld creatieve mensen uit de bloemenbranche die langs onze winkel komen. Hierdoor hebben we de bevestiging dat het opvalt.”

Mix Departmentstore
Marktplein 1
2211 EK Noordwijkerhout