TOP

Janice showt jazz-collectie in hotelkamers College Hotel

Dinsdagavond 30 maart showde Janice zijn nieuwe wintercollectie 2010 in The College Hotel in Amsterdam op een wel heel bijzondere manier. De zintuigen werden flink geprikkeld door de geurkaarsen, jazzmuziek en cocktails. Textilia neemt je mee naar de wereld van Janice. "De wereld waarin vrouwen rulen en heersen, dat is de wereld waar ik van droom", aldus de modeontwerper.

In de badkamer zit een model op de wastafel in een gekleurde jurk, waar vooral de blauwe tinten in het oog springen. Een iets afwijkende jurk, vergeleken met het overheersende zwart in de partykamer.

Janice koos niet voor de catwalk waar modellen de nieuwe collectie showen en waar de muziek en de snelheid voor de sfeer moeten zorgen. Nee, de designer wilde helemaal wat anders doen. De modellen stonden, zaten en lagen in de drie hotelkamers alsof het een scene uit een film was. Bezoekers werden eigenlijk aan het werk gezet, want zij konden de kamer in- en uitlopen om te zien wat de ontwerper voor deze winter heeft gemaakt.

De hyperactieve Janice vertelt :”Het publiek moet kennis nemen van de ‘janice experience’, waar het gaat om geur, muziek en beeld. De collectie moet intensief beleefd worden en het is de bedoeling dat je er dizzy uitkomt.” 

Drie hotelkamers: party, zakelijk en shop
Bezoekers schuifelden per vijf de kamers binnen en zagen de verschillende thema’s voorbij komen: party, zakelijk en shop. In iedere kamer hing een jazzy sfeer en de geurkaarsen drongen je neusgaten binnen. Janice over zijn collectie: “Ik wilde de sterke vrouw omarmen. Ik heb veel mannelijke details gebruikt, dat zie je bijvoorbeeld bij de jasjes en de blouses, maar ze wel een vrouwelijke twist gegeven.”

In alle themakamers zagen we een krachtige collectie met veel zwart. In de partykamer stonden en lagen de modellen in zwarte feestjurkjes, terwijl jazz-zangeres Kim Hoorweg live voor de muziek zorgde. De zakelijke kamer was ook overwegend zwart, met bloemenstuds en glitters op de kledingstukken. In de shopkamer was er minder zwart, maar meer zandkleur en panterprint. Janice houdt van de panterprint, ‘omdat de print veel kracht uitstraalt’. Maar volgens de ontwerper is het wel belangrijk om de print goed te verwerken.

Modeontwerper Janice is na afloop meer dan tevreden over zijn show. Dizzy zijn we een beetje van de verschillende geurkaarsen en van het heen en weer sjokken van kamer naar kamer. En bijzonder was de combinatie van geur, muziek en kleding van Janice wel. Een keer wat anders dan een ‘gewone’ modeshow. Toch hebben wij liever dat de rollen zijn omgedraaid. Laat ons het ‘stilleven’ maar zijn en de modellen het werk doen.

Nieuwsgierig naar de jazzy hotelkamers van Janice? Klik op de afbeeldingen om te zien wat party, zakelijk en shop volgens de modeontwerper is.