TOP

Jack & Jones voegt grotere maten toe [interview]

Jack & Jones breidt de collectie uit met een plus size lijn. Vanaf augustus 2018 introduceert het Deense merk diverse grotere maten. Country sales manager Nederland, Frank Beckmann: “Het hoeft geen gekkigheid te zijn, maar net even iets modischer dan nu wordt aangeboden.”

Jack & Jones voegt komend najaar de maten 2XL tot 6XL toe aan het bestaande assortiment. Deze grotere maten zijn te vinden in alle productcategorieën van het merk. Sales director Dennis Birk Jørgensen legt de uitbreiding als volgt uit: “We willen ervoor zorgen dat onze consumenten, ongeacht hun maat, bij ons terecht kunnen voor on-trend stijlen en looks.”

Het merk heeft meer dan een jaar uitgetrokken om de nieuwe pasvormen te ontwikkelen, te analyseren en waar nodig aan te passen. Het bedrijf werkte hiervoor samen met Hirmer, een Duitse retailer die gespecialiseerd is in plus size mode. De grotere maten-collecties worden zes keer per jaar geleverd.

Hoe groot is de vraag naar plus size mannenmode eigenlijk in Nederland? vroeg onze Street X Active-redacteur aan Frank Beckmann, country sales manager Nederland: “Groter dan wij zelf verwacht hadden. We merkten dit vooral uit de online aanvragen die we kregen. Zowel via de Nederlandse als bij de internationale websites waar we verkrijgbaar zijn.”

Waar wordt precies naar gevraagd?

“Er is behoefte aan trendy aanbod voor wat forsere mannen en voor de jonge lange man. Er is al een aardig aanbod in basis- en premiumartikelen. Met onze collectie brengen we trendy items met een scherp prijspunt in een jonge jeansomgeving. Sinds twee maanden wordt een aantal artikelen verkocht via Wehkamp. Daar zien we dat T-shirts en de mooiere, meer uitgewerkte jeans het best verkopen. Het hoeft geen gekkigheid te zijn, maar net even iets modischer dan nu wordt aangeboden.”

Er is dus eerst een testfase geweest.

“We wilden testen wat zoal de behoeften zijn en bepalen hoe we dit verder gaan aanpakken. Daarom hebben we besloten met Wehkamp te starten. Binnenkort volgt nog een grote retailer: Schulte Herenmode in onder meer Haarlem. In het najaar volgt de rest van de wholesalepartners.”

Wat is je verder opgevallen aan de eerste reacties?

“Dat zonder er grote aandacht aan te geven – maar op de Wehkamp-site wordt wel het kopje ‘plus size’ gebruikt – al aardig wat is verkocht.”

Wat verwacht je verder van de grotere maten?

“Stiekem best wat. Ik heb geen cijfers paraat, maar het aandeel plus size is duidelijk aan het groeien. En de eerste testresultaten laten dan ook zien dat er genoeg kansen zijn voor dit segment.” 

Jack  Jones plus size 2