TOP

Jaarcijfers Jil Sander, Cavalli en Gerry Weber

Jil Sander en Cavalli presenteerden deze week hun cijfers. Ook de Duitse gigant uit het klassieke segment, Gerry Weber, kwam met getallen.

Zwarte cijfers voor Jil Sander
“Wij hebben dit jaar al onze doelen bereikt”, zegt ceo Alessandro Cremonesi in een persverklaring. Na meer dan tien jaar verlies te hebben gedraaid heeft Jil Sander met ontwerper Raf Simons als voortrekker, in het tweede half jaar van 2010 eindelijk een kleine winst geboekt. Financiële details heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht, wel wordt voor het lopende boekjaar een omzet van €100 miljoen verwacht.

Omzetdaling Roberto Cavalli
Roberto Cavalli heeft de omzet in 2010 met 6% zien verminderen. De omzet kwam uit op €176 miljoen. De daling komt volgens het Italiaanse modebedrijf vooral door de lagere licentie-opbrengsten (-27%) en de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen.

Grootse plannen Gerry Weber
Gerry Weber wil in het lopende boekjaar €700 miljoen omzetten. Dat heeft directeur Gerhard Weber in Düsseldorf bekend gemaakt. In het afgelopen jaar (2009/2010) zette het bedrijf €622 miljoen om, een stijging van 4,7%.