TOP

Iris van Herpen in race voor The Fashion Academy Award

Iris van Herpen dingt samen met Anneloes Ouwehand en Elsien Gringhuis mee naar hoofdprijs van de Europese modewedstrijd The Fashion Academy Award. Deze bestaat onder andere uit een geldprijs van 25.000 euro. De finale is op 18 oktober in Berlijn.

The Fashion Academy Award is een Europese modewedstrijd van Createurope voor jonge fashion designers en studenten. Iris van Herpen werd samen met Elsien Gringhuis van ArtEZ Academy of Visual Arts in Arnhem en Anneloes Ouwehand van het Amsterdam Fashion Institute uit 1000 kandidaten geselecteerd. Ze behoren nu tot een groep van 30 finalisten. 

Naast een geldprijs van 25.000 euro, maken de Nederlandse ontwerpsters kans op een collectiepresentaties op verschillende modebeurzen en gedurende een jaar verblijf in Berlijn begeleid door Dirk Schönberger, creative director van JOOP! en tevens voorzitter van The Fashion Academy Award.

Createurope is een samenwerking tussen het Goethe Instituut en EUNIC Berlin, de Europese vennootschap van nationale instellingen voor cultuur in Berlijn. Met deze modewedstrijd biedt de organisator jonge ontwerpers de kans om zich te presenteren aan een groot cultureel netwerk.

Na verschillende kick-offs in onder andere België, Frankrijk en Denemarken zijn er 1000 deelnemers geselecteerd uit 28 landen. Uiteindelijk presenteren 30 finalisten, waaronder Iris van Herpen, hun collecties tijdens de finaleshow in Berlijn op 18 oktober.

De jury, bestaande uit onder andere hoofddesigner van H&M Margareta van den Bosch, vice president van IMG Fashion Europe Maia Guarnaccia en creative director van JOOP! Dirk Schönberger, beslist wie de Best Upcoming Award (25.000 euro), Best Avantgarde Award (15.000 euro) en Best Student Award (10.000 euro) in ontvangst mag nemen.

Via http://www.createurope.com/ kan het publiek bepalen wie de Audience Award wint, goed voor een 3 maandenlange opleiding bij Le Village des Créateurs in Lyon.