TOP

Interview Tony Tonnaer over eigen winkel Kuyichi in Nederland

Het Nederlandse jeansmerk Kuyichi, bekend om hun duurzame kleding, gaat een eigen winkel openen in Nederland. Het jeansmerk heeft een duurzaam winkelconcept ontwikkeld waarbij de winkel zo milieuvriendelijk mogelijk wordt ingericht. Directeur Tony Tonnaer: "We maken gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled hout en plantaardig gelooid leer."

Duurzaam inrichten
Een winkel milieuvriendelijk inrichten is niet zo gemakkelijk. Kuyichi schakelde daarom designer Wieneke vanĀ Gemeren in om hun te helpen. “In de winkel komt een ‘plantenmuur’, dit houdt in dat echte planten een muur vormen die via een speciaal systeem water krijgen zodat ze in leven blijven en kunnen groeien. Verder gaan we gerecycled hout of hout met een FSE keurmerk gebruiken en maken we gebruik van plantaardig gelooid leer van plantenextracten”, aldus directeur Tony Tonnaer.

Locatie
Waar de winkel in Nederland gaat komen is nog niet bekend, maar Tonnaer heeft wel een voorkeur. “Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Amsterdam. Ten eerste is daar een goede mix van lokaal en toerisme en ten tweede is er de ruimte voor een winkels als die van ons. We willen dat ons merk meer internationale bekendheid krijgt en Amsterdam lijkt mij daar een uitstekende stad voor. Maar niets is nog zeker, wie weet wordt het wel Utrecht. Het hangt een beetje van mijn partners af.”

Verbetering
Kuyichi staat bekend als het jeansmerk dat in 2001 biologisch katoen introduceerde in de modewereld. Sindsdien presenteert Kuyichi ieder seizoen een aantal nieuwe duurzame concepten, maar volgens Tonnaer kan het nog steeds veel duurzamer. “Er zijn nog zoveel dingen die beter kunnen zoals wassingen, knopen, ritsen en gerecycled metaal. Onze uitdaging voor de wintercollectie 2010 is organic en gerecycled wol. Het is heel lastig om wol duurzaam voor een redelijke prijs te maken, maar we doen hard ons best.”