TOP

Interview: Silky Label bestaat twee jaar

Het luxe-kinderbasicsmerk Silky Label viert vandaag het tweejarig bestaan met haar klanten. Bianca Kemper belicht de voorbije jaren in een exclusief interview met Bengels.nl.

Hoe ga je het vieren?

“We hebben vandaag een nieuwsbrief rondgestuurd met een aantal klantenacties. Alleen vandaag krijgt iedereen 15% korting met code 2JAAR. Verder verloten we onder alle bestellers van vandaag in samenwerking met Quinny een Quinny Yezz. We hebben in samenwerking met Mama-Magazine een actie waarbij we 5 mini-abonnementen weg mogen geven. Op Kindermodeblog hebben we eveneens win-actie lopen.”

Heb jij in twee jaar tijd de markt zien veranderen wat webshops betreft?

“Ik heb het idee dat er meer kleinschalige webshops bijgekomen zijn. Verder heb ik wel het idee dat de grotere webshops in het kinderkledingsegment het zwaarder hebben. Dit is niet gebaseerd op cijfers, maar meer op nieuwsbrieven en acties die ik voorbij zie komen.”

Heb jij ook de consument zien veranderen? In welk opzicht?

“Als ik kijk naar de gemiddelde besteding dan is deze bij Silky Label gestegen. maar mijn gevoel overheerst dat er wel heel goed gekeken wordt waar de klant haar geld aan uitgeeft en dat de consument kritischer naar het product kijkt. Service is heel belangrijk en ik geloof er in dit samen met de kwaliteit van het product de loyaliteit en het consumentenvertrouwen laten stijgen. Silky Label heeft een trouwe vaste klantenkring. Om nieuwe klanten te werven is er wel meer overtuigingskracht nodig.”

Silky Label wordt verkocht door Juffrouw Knots in Sint Michielsgestel en Heel Leuk in Arnhem. Zoek je meer fysieke winkels als verkooppunt?

“Jazeker. Het enige is dat we nu nog werken op consignatiebasis. We vertrouwen er op dat we in de toekomst scherper kunnen inkopen, waardoor de marges stijgen en we de retailer ook een goede marge kunnen bieden. Doordat we verantwoord willen produceren en

kinderarbeid willen uitsluiten, is de productie dicht bij de deur en hebben we een bewuste keuze gemaakt om qua marge wat lager te zitten zodat we onszelf niet uit de markt prijzen ten opzichte van de concurrentie. Ik verwacht dat we in de toekomst zeker in meer winkels zullen liggen.”

Over Silky Label

Silky Label biedt zijdezachte jerseybasics in zeven kleuren voor baby’s en peuters van 0-4 jaar. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid worden met een nieuw item. De collectie is niet seizoensafhankelijk en omvat ondermeer broekjes, jurkjes, slanke rompertjes, stoer ritsvesten, leggings en jumpsuits. In oktober zal er een limited edition maillootje toegevoegd worden aan de collectie. Een maillotje met een uniek patroon in de kleuren van Silky Label. Het maillootje is bij iedere kleur T-shirt, vest of jurkje te combineren.

 

Bekijk hier een (heel kort) filmje met de supercoole jumpsuit in de hoofdrol!