TOP

Interview: licentie Arrow in handen van Seidensticker

Seidensticker heeft de licentie van Arrow in handen. De Duitse shirtfabrikant neemt alle productietaken over van PVH-Europe. Sales director van de Europese markt, Lee Verheyden: "We kunnen Arrow nu verder uitbouwen."

Vanwaar deze switch?
Lee Verheyden: “Afgelopen twee jaar hebben we het distributienetwerk herpositioneerd en een uniform brandimago gecreëerd. Om de volgende stap in de uitbouw van het merk te kunnen zetten, is er een samenwerking met Seidensticker aangegaan. Het is de juiste partij om Arrow verder te ontwikkelen en een uitbouw te garanderen. Seidensticker behoort tot de top drie grootste shirtproducenten ter wereld. Naast Arrow zijn zij ook verantwoordelijk voor de productie voor andere premiummerken met in totaal 16 miljoen shirts per jaar.”

Wat verandert er betreft de distributie op de Nederlandse markt?
“Dit gaat niet meer vanuit de PVH-organisatie, maar vanaf herfst 2013 vanuit een agentschap. We zijn momenteel met een aantal partijen in onderhandeling. Ook wordt er een nieuwe salesteam samengesteld.”

Merkt de ondernemer iets van deze verandering?
“Wij garanderen een vlotte overgang zonder problemen. De huidige wintercollecties worden nog door PVH uitgeleverd en vanaf voorjaar 2013 via Seidensticker. Het nieuwe Arrow designteam opereert overigens niet meer vanuit Amsterdam maar vanuit Seidensticker in Bielefeld.”

Behoudt PVH-Europe een rol?
“Als licentiepartner blijft de verbondenheid met PVH bestaan en is Seidensticker nu ook ‘part of the family’.”

Over Arrow
Arrow is inmiddels aardig wat keren van modebedrijven verwisselt. Begin 2010 was de licentie nog in handen van de inmiddels failliete Secon Group. Het Amerikaanse modebedrijf Phillips-van Heusen richtte eind 2010 een speciale divisie op, PVH Europe, dat verantwoordelijk werd voor de restyling en distributie van Arrow. Nu is de licentie overgenomen door Seidensticker en verhuist het merk naar Duitsland.