TOP

Moeilijk jaar Secon: Arrow opent geen winkels in Nederland

De ambitieuze plannen van Secon Group om vijftien Arrow-winkels in Nederland te openen, zijn in de koelkast gezet. Secon-directeur Ronny Lemmens focust zich op het buitenland.

Arrow heeft het sinds de restyling in 2007 niet makkelijk gehad. De omzetten bleven achter bij de verwachting en van winkelopeningen is niet gekomen. Secon-directeur meldde destijds in een interview met Textilia zijn ambitieuze plannen: het openen van vijftien filialen binnen twee jaar tijd. Maar daarop komt hij terug: “We gaan geen winkels in Nederland openen. Onze pijlen zijn op het buitenland gericht waar nu 80 procent van onze omzet vandaan komt.”

Omzet
Over de gehele linie was 2009 voor Secon geen makkelijk jaar, meldt Ronny Lemmens. “De totale omzet was wel iets beter dan het landelijke gemiddelde (-10).” Over 2010 is hij positiever: “We hebben dubbel digit gedraaid met de lente/zomer collectie van Turnover, waar we het afgelopen jaar flink in de kwaliteit van de knitwearcollectie investeerden.” Secon opent overigens in februari Arrow en Turnover winkels in Rusland en Oekraïne.

Begin dit jaar stopte Secon Group met Anotherwoman. Het lukte niet buiten Nederland successen te boeken, ondanks de metamorfose en prijsaanpassingen die het merk in 2007 onderging.