TOP

Intersport ziet omzet met 5 procent stijgen

Intersport Duitsland, de internationale inkooporganisatie van sportwinkels en sporttoebehoren, sluit het jaar 2009 volgens haar eigen gegevens af met een verwachte totale omzet van ongeveer 2,57 miljard euro. Hierdoor stijgt de omzet van het voorgaande jaar met vijf procent. Tegen het eind van de maand november was de detailhandelverkoop zelfs opgelopen met plus zeven procent.

“We tonen hiermee aan dat de sportbranche vooral weer- en niet conjunctuurafhankelijk is,”aldus de bestuurders Klaus Jost en Kim Roether over deze ontwikkeling. Dit jaar heeft Intersport volgens eigen berekeningen haar marktaandeel weer teruggewonnen. Met een positieve ontwikkeling in de totale markt zag de inkooporganisatie haar marktaandeel stijgen naar 35,3 procent -in 2008 was het 34 procent. Ook werden er ongeveer 20 nieuwe leden en 38 nieuwe verkooppunten dit jaar toegevoegd.

Intersport Duitsland beweert dat zij met meer dan 1000 leden en meer dan 1.400 verkooppunten tegenwoordig de grootste inkooporganisatie is binnen de middelgrote Europese sportdetailhandel.