TOP

Intersport verliest rechtszaak tegen De Vrijbuiter

De bouw van een nieuwe grote vestiging van kampeergigant De Vrijbuiter in Roermond kan doorgaan. De voorzieningsrechter in Roermond wees een protest van Intersport tegen het projectbesluit en de bouwvergunning van de hand.

Dat meldt De Limburger. Het college in Roermond gaf onlangs toestemming voor de bouw van een twaalfduizend vierkante meter groot outdoorcenter naast het Retail Park waar Intersport een grote vestiging heeft. De Vrijbuiter krijgt in het nieuwe complex een winkel van negenduizend vierkante meter. De bouw is intussen al begonnen.

Onderdeel van de plannen zijn vijfhonderd nieuwe parkeerplaatsen voor de verwachte vierhonderdduizend klanten per jaar. Intersport protesteerde tegen de nieuwbouw omdat het wegennet niet berekend zou zijn op de extra drukte. Vooral in het weekeinde is het nu al druk op de wegen rond het Retail Park. Ook het aantal parkeerplaatsen zou onder de maat zijn. Een minder zwaarwegend argument was voor Intersport de verstoring van de concurrentieverhoudingen. De rechter  bleek niet gevoelig voor de argumenten.