TOP

Instagram-tips van Negin Mirsalehi [video]

Modeblogger Negin Mirsalehi mag zich met 1,2 miljoen volgers de Instagram-koningin van Nederland noemen. Wil jij meer volgers? Luister dan naar de Instagram-tips van Negin!

Vergeet Facebook! Zusje Instagram is hard bezig aan een inhaalslag. Vrijwel alle grote modemerken hebben inmiddels een Instagram-account en kunnen er sinds kort ook zelfs op adverteren per video. Modeblogger Negin Mirsalehi is met 1,2 miljoen volgers dé Instagram-koningin van Nederland. Hoe wist de voormalige marketing-student zo’n groot bereik te bemachtigen? Tijdens het modebloggerscongres van ilovefashionbloggers gaf  Negin de onderstaande vijf Instagram-tips.

1. Engagement
Het aantal volgers is niet alles! Interactie is belangrijker. Wanneer je volgers namelijk niet ‘liken’ of geen comments achterlaten (zoals bij nep-volgers), ben je een stuk minder aantrekkelijk voor adverteerders. De engagement is dan namelijk lager dan wanneer je volgers relatief wel veel op je posts reageren. Ook is interactie natuurlijk gewoon hartstikke leuk!

2. Content
Mooie, onderscheidende foto’s zijn key. Hier hoef je heus geen professionele fotograaf voor in te huren. Tot voor kort werden alle foto’s op Negin’s blog gewoon met de iPhone van haar vriend gemaakt. Wees ook vooral jezelf. Juist persoonlijke posts zijn bij Negin’s volgers favoriet. Bekijk hier het Instagram-account van Negin.

3. Hashtags
Gebruik relevante hashtags, maar ken je grenzen. Gebruik geen 20.000 hashtags, maar alleen de hashtags die er echt toe doen en waarmee je mensen bereikt die je ook echt wilt bereiken. Heb je dus net een nieuwe collectie binnen? Gebruik dan bijvoorbeeld de hashtag #fashion, de naam van je winkel of de naam van het merk. Een hashtag als #newclothesinstore zet geen zoden aan de dijk.

4. Volg zelf ook
Instagram blijft een social mediaplatform. Houd het dus sociaal en volg ook eens mensen ‘terug’. Sterker nog: Negin is zelf snel gegroeid door veel (relevante) mensen te gaan volgen. Relevante mensen zijn mensen die geïnteresseerd zijn in hetgeen waarover jij post. Bovendien biedt interactie dé mogelijkheid meer te weten te komen over je doelgroep.

5. Wees er snel bij
Ook het feit dat Instagram pas net populair werd in Nederland toen Negin in 2012 begon, speelde bij haar ‘rise and rise’ een grote rol. Er was in Nederland immers nog weinig concurrentie. Komt er een nieuw social mediakanaal? Sla dan dus snel toe! Tip: (relatief) nieuwe kanalen als Pinterest, SnapChat en Secret winnen snel terrein.

Lees ook: zo werk je samen met modebloggers