TOP

Wat zijn de bestsellers van Funkie House in Rotterdam?

Ook benieuwd wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen week? “Hele strakke jeans voor vrouwen, maar ook voor mannen”, zegt Wilco van der Werf, eigenaar van Funkie House in Rotterdam.

Denim mannen

“De Skinny Lin van Nudie Jeans (€100-€130) hadden we met name voor dames ingekocht, maar verrassend genoeg verkopen we hem juist enorm goed aan mannen”, vertelt Wilco van der Werf, eigenaar van Funkie House. “De broek is superstrak en er zit behoorlijk wat stretch in. Maar dat zie je niet. Aan de buitenkant is het gewoon een stoere broek. De gemiddelde Nederlandse man draagt dit soort spijkerbroeken natuurlijk niet, maar de hipsters of rock ’n roll-jongens gaan voor strakke jeans. Black black, maar ook in donkerblauwe denim.”


Denim vrouwen
Net als de mannen gaan ook de vrouwen voor een strakke jeans naar Funkie House. Van der Werf: “De meiden gaan voor goedkopere merken. Ze kopen voor hetzelfde bedrag liever drie paar jeans dan eentje. De zwarte Solitair van Dr Denim (€59) is een hit. Een hele hoge, strakke broek met natuurlijk veel stretch. Ieder seizoen worden de jeans van Dr Denim hoger. Perfect voor alle figuren, want het werkt bijna als een corset en accentueert de taille.”

Non-denim mannen
“De zomerjassen van Elvine”, aldus Van der Werf. “En dan met name de gekledere jas. De klassieke modellen zijn weer helemaal in.” Van der Werf noemt de trenchcoat Sverker (€180) en Pep (€150), een kort, sportief jasjes met een rits. “Zo’n jasje die Steve McQueen of James Dean vroeger aanhadden.”

Non-denim vrouwen
“Eigenlijk alle tops van de Scandinavische merken Minimum, MbyM en Numph. De verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt en deze merken zitten altijd precies op de trend. Funkie House bestaat 25 jaar. We zijn in die periode van een echte streetwearwinkel naar een modische winkel met een grote focus op Scandinavische labels gegaan.”

Funkie House
Korte Hoogstraat 15-A, Rotterdam
010-433 3507