TOP

Inkooptip vrouwenmode: de vestjas*

Hij is niet te missen voor winter 2015/2016: de vestjas. Zo dik dat hij als vest voor binnen eigenlijk te warm is en makkelijk als jas naar buiten kan.

Is het een vest of is het een jas? Het dikke, gevoerde wollen vest voor vrouwen maakt zijn entree. Bij voorkeur een beetje oversized en met een rits, zodat hij ook echt warm houdt in de buitenlucht. Maar we zien ook vesten met knoopsluitingen of met wikkelvormen.

Tussenseizoenen

Mannen hebben het vest al langer ontdekt als alternatief voor de jas op niet al te koude dagen, maar nu mogen vrouwen er ook in gezien worden. Een perfect item voor de tussenseizoenen. We zien hem vooral in ingetogen kleuren als grijs en bruin, soms met een rustige print met een kleuraccent. De vestjas is een vervolg op de oversized dekenjassen en de boyfriendjassen die we deze winter volop zien. Die mogen volgende winter overigens ook nog steeds. 

Stills hw1516Yaya hw1516Aaiko hw1516

Vlnr: Stills, Yaya en Aaiko

Deze trend komt uit Textilia 4 van 2015, met de beurstrends voor winter 2015/2016. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste vrouwenmodetrends?  Abonneer je dan ook op de printeditie van Textilia.