TOP

Inkooptip: sportieve sokken

De lente is begonnen! Het is nog net geen blote voeten-in-schoenen-weer, maar de broekspijpen worden al wel heel actueel op enkellengte gedragen. Liefst met sportieve sokken die zich deze zomer én komend najaar ontpoppen tot de perfecte items voor bijverkoop.

In het kielzog van de heersende street- en activeweartrend spelen sportieve sokken zich steeds nadrukkelijker in de kijker. Waren (witte) sportsokken en kousen ooit onlosmakelijk verbonden met een slechte smaak; deze zomer en dit najaar mogen ze volop gezien worden. Hoog opgetrokken, iets omgeslagen of gerold, in fris, preppy wit, rood of blauw, of in opvallende kleuren of dessins. Doordat jeans, trainingsbroeken en chino’s weer hier en daar op enkellengte vallen, vallen de sokken nog meer op.

Uitverkocht

Zakelijk gezien is het ook prettig werken met deze artikelen: veel merken bieden een uitgebreid voorraad- en korte termijnaanbod. Daarnaast doen ze het vaak goed als blikvanger bij de kassa. Dit is ook de ervaring van Jorrit Pinckaers van Edge Trading, dat het Amerikaanse sokkenmerk Stance op de Nederlandse markt vertegenwoordigt. “De sokken met de afbeelding van rapper Tupac waren dit voorjaar binnen twee weken uitverkocht!” 

Sokken op de catwalk:

MSGM

MSGM (Foto: Jeroen Snijders)

Andrea Crews

Andrea Crews (foto: Jeroen Snijders)

Wood Wood

Wood Wood (foto: Jeroen Snijders)

Tim Coppens

Tim Coppens (Foto: Giovanni Giannoni, via Pitti Immagine)

Sokken volgens modemerken: 

Koi

Kings Of Indigo

Gsus

Gsus

Carhartt

 Carhartt Wip. 

Obey

Obey

Olaf Hussein

Olaf Hussein

Stussy

Stüssy

Sokken volgens de specialisten

Stance 1

Stance

Stance 2

Stance

Stance 3

Stance

HOS 1

Heroes On Socks

HOS

Heroes on Socks 

Falke

Falke

Sokkeninspiratie op social media:

Insta 1

Insta 2

Insta 3