TOP

Inkooptip mannenmode winter 2017-2018: de oversized jas

Nu het nieuwe inkoopseizoen in volle gang is, is het goed om te wat belangrijke trends zijn voor het seizoen herfst/winter 2017-2018. In deel 3 van deze reeks inkooptips: de oversized jas.

Foto boven: Dries van Noten (foto: Jeroen Snijders) 

De jas is een belangrijk kledingstuk voor de mannenmode van winter 2017. Vooral het oversized model zagen we veelvuldig voorbijkomen op de catwalk. Onder anderen Dries van Noten, Ermenegildo Zegna, Louis Vuitton en Berluti toonden jassen, die ruimer zitten bij de schouders en rondom de taille. 

JAS ermenegildo zegna maw17 013
Ermenegildo Zegna, foto: Jeroen Snijders

Dit soort oversized ontwerpen zien we zowel in de vorm van nettere wollen jassen als in kortere ‘bomberjack’-modellen. Daarnaast behoren recht gesneden jassen met een wijdere snit – zoals we zagen bij Marni en Acne Studios – tot deze trend. 

Ook kan de jas op verschillende manieren worden gecombineerd; zo zagen we bij Ermenegildo Zegna dat de oversized jas werd gecombineerd met een comfortabele, sportieve broek met eveneens een lossere snit. Met de rechte, wijde jas is het juist weer mooier wanneer deze wordt gedragen met een slank gesneden broek.  

LV Oversized jas
Foto: Louis Vuitton

23-acnestudios-mensfw17
Foto: Acne Studios

MARNI JAS AW17
Marni – Foto: Jeroen Snijders