TOP

In memoriam: Huub van Schaijik van Mara May (1973-2023)

Huub van Schaijik, eigenaar van vrouwenmodelabel Mara May, is op vrijdag 14 juli op 49-jarige leeftijd plotseling overleden. De crematieplechtigheid is aanstaande zaterdag 22 juli in Eindhoven.

Huub van Schaijik is eigenaar van vrouwenmodelabel Mara May, dat hij in 2018 overnam en de laatste jaren vanuit Brussel runde. Volgens Mariƫlle Ehren-Verhulst van agentuur Sterre & Stijl wordt onderzocht of het label zonder hem kan worden voortgezet. Sinds 2020 vertegenwoordigt zij het duurzame knitwearmerk in Nederland.

Eigen winkels

Huub van Schaijik, die ook wel Huib of Hubert werd genoemd, was meer dan twintig jaar actief in de modebranche. Daarvoor werkte hij in de luxe beauty-industrie. Hij begon in 2002 als account manager private label bij Micro Fashion, dat accessoires voor mannen produceerde. In 2006 opende hij een winkel op de Lijnmarkt in Utrecht: Tailors & Co, met maatwerk voor mannen en vrouwen. Er volgt een tweede vestiging in Laren en er openen ook vier franchisewinkels. In 2011 verkocht hij het retailconcept en in 2012 vertrok hij naar Los Angeles waar hij als sales en retail manager voor het Nederlandse cosmeticamerk Ariane Inden ging werken.

Martens Fashion Group

Wanneer hij in juli 2014 terugkeert naar Nederland gaat hij aan de slag bij de Martens Fashion Group (MFG) in het World Fashion Centre in Amsterdam, waar hij onder andere verantwoordelijk wordt voor het Amerikaanse jurkenmerk Adrianna Papell. Hij begint in 2016 als international sales manager bij Marlies Dekkers en maakt een jaar later de overstap naar de functie van global export manager bij Sandwich. Eind 2018 keert hij weer terug bij de Martens Fashion Group.

Mara May

Hij neemt in 2018 het vrouwenmodelabel Mara May over, nadat zijn oom Tjalling Heldring door ziekte genoodzaakt was te stoppen. Door corona gaat het merk in de zomer van 2020 failliet, maar het maakt twee weken later een doorstart met de Martens Fashion Group. Het merk wordt jonger en modieuzer in de markt gezet en de knitwear wordt uitgebreid met geweven stijlen. De focus blijft liggen op natuurlijke, duurzame materialen als linnen, katoen, zijde en viscose. Wol wordt bewust vermeden, omdat het kriebelt, gaat pillen en lastig te reinigen is. In 2020 gaat Huub voor de Martens Fashion Group de showroom in Brussel runnen en combineert dat met het verder uitbouwen van zijn eigen label Mara May. Helaas heeft hij dat maar drie jaar kunnen doen. Op vrijdag 14 juli overleed hij onverwachts in Antwerpen, waar hij de laatste jaren woonde. Hij laat zijn ouders, broer en hond Nestor achter.