TOP

Ik wil meer omzet: gratis boekje voor ondernemers

Meer omzet, wie wil dat niet? Zeker in een tijd waarin je geen krant open kunt slaan zonder het woord kredietcrisis tegen te komen. Het boekje 'Ik wil meer omzet' geeft de ondernemer praktische tips en is nog gratis ook.

Het boekje Ik wil meer omzet is geschreven door Ad van Beek, directeur van advies- en trainingsbureau Retail Match. Zijn belangrijkste boodschap is misschien wel dat ondernemers in economisch onzekere tijden juist niet de hand op de knip moeten houden en anticyclisch moeten investeren. Er wordt in deze tijden weer ouderwets geknokt om de klant en winkeliers moeten lef tonen. Volgens Van Beek, die zelf dertig jaar retailervaring heeft, leiden zes principes tot succes.

Deze regels geeft hij niet kant en klaar in een lijstje, maar zijn verstopt in een aantal praktijkverhalen. Want het boekje is dan wel gratis; voor de boodschap moet de ondernemer de moeite nemen om het boekje serieus te lezen. Het boek is gratis te bestellen op de website ikwilmeeromzet.nl. Op de website is tevens een forum waar ondernemers met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onderwerpen als de recessie, klanten, ondernemen en samenwerken.

In het najaar van 2009 komt een vervolg uit op het boekje. Dit heet OverWinnen! en behandelt enkele principes over winnen. Ook hier liggen de sleutels tot succes verscholen in praktijkverhalen.