TOP

Paco Rabanne terug met kledinglijn

Paco Rabanne komt terug met een kledinglijn. Het modehuis was sinds het stopzetten van de kledingcollectie in 2006 alleen nog actief met een parfumlijn.

De Spaanse Puig Beauty & Fashion Group is eigenaar van modehuis Paco Rabanne, dat de laatste jaren alleen nog actief was met parfums. Het bedrijf heeft nu een directeur benoemd voor de nieuwe modedivisie van Paco Rabanne. Deze gaat onder licentie weer een mode- en accessoirelijn in de markt zetten. Wanneer de eerste collectie wordt gelanceerd en wie er voor de ontwerpen tekent is nog niet bekend.

De Spaanse ontwerper Paco Rabanne was het enfant terrible van de Franse modewereld in de jaren zestig. Hij stond bekend om zijn bijzondere ontwerpen van onconventionele materialen zoals metaal, papier en plastic. Enkele jaren na de overname door de Puig-groep eind jaren negentig werd de haute couture collectie stopgezet en werd Paco Rabanne zelf met pensioen gestuurd. Daarna ging het bergafwaarts met het merk, dat te kampen had met een ouderwets imago en teruglopende omzetten, en de wisselingen in stilisten en managers deden het geen goed. In 2006 werden alle activiteiten in mode en accessoires stopgezet.

De Puig groep is ook eigenaar van de merken Nina Ricci en Carolina Herrera. Het bedrijf haalt maar een klein deel van de omzet uit mode, de activiteiten concentreren zich vooral rond parfum en cosmetica.