TOP

Ieder zeilstofje uniek bij Boeji

Originele kledingstukken maken uit gebruikte scheepszeilen. Orly Trost begon ermee en een milieuvriendelijke hit lijkt te zijn geboren.

Uit het niets begon Orly Trost, oorspronkelijk verpleegster, met het maken van jassen uit oude scheepszeilen. Vijf jaar later staat een collectie van jassen, schoenen, sportkleding en sjaals te pronken in de nieuwe showroom in Huizen.

Uniek
Omdat er bij Boeji wordt gewerkt met gebruikte spullen, is ieder kledingstuk uniek. gerecyclede tassen-, schoenen- en kledingcollectie is sinds vorig seizoen een feit. Maar volgens Arjan de Man van Boeji is dat nog maar het begin voor het lifestyle-label. Boeji staat niet alléén voor mode van zeil. We willen ons label uitbouwen met verschillende concepten. Gebruikte materialen zijn de basis, hierdoor blijft elk product uniek.”

Materialen
Om aan de zeilen te komen struint Boeji de havens af, maar er wordt ook genoeg materiaal naar Huizen gebracht. Behalve het zeil recyclet Boeji ook sjaals en T-shirts. Hiermee worden nieuwe tops, broeken, jurkjes, tassen en zelfs schoenen van gemaakt die zeer geschikt zijn voor op het strand of tijdens het sporten. Naast het zeil en de gerecyclede shirts en sjaals is ook leer in de collectie terug te vinden.

Innoveren
 Boeji is vastberaden zijn positie als innovatief merk in de toekomst te behouden. “Wij varen onze eigen koers en proberen ons te onderscheiden van anderen”, aldus De Man. “Wij zijn een eerlijke en betrouwbare partner voor retailers. Andersom verwachten wij dit ook. In de toekomst zal Boeji onverwachte materiaalcombinaties op de markt brengen en blijven vernieuwen.”

 

Voor meer informatie:
www.boeji.com
035 525 19 55

Afgelopen week was Boeji te zijn in een aflevering van RTL Boulevard. Kijk hieronder naar het item.