TOP

Sjaak Hullekes wint Dutch Fashion Award 2009

Sjaak Hullekes heeft vrijdagavond de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award gewonnen. De geëmotioneerde mannenmodedesigner ontving de prijs van €25.000 in de afgeladen Grote Kerk in Den Haag.

Jurylid Jean Jaques Picart kreeg zijn naam nauwelijks uitgesproken, maar met behulp van het publiek werd duidelijk dat Sjaak Hullekes (1981) de grote prijs mee naar huis zou nemen. Hij liet hiermee Bas Kosters, Iris van Herpen, Jeroen van Tuyl en Mada van Gaans achter zich.

Bas Kosters won echter wel de Dutch Fashion Incubator Award, wat hem een showroom in het WFC opleverde en de Bijenkorf als tijdelijk verkooppunt. Een sprakeloze Iris van Herpen ging er met de Dutch Fashion Media Award vandoor.

Uitgeroepen tot mannelijk stijlicoon werd visagist en winkeleigenaar Ferry van der Nat en stylist Bonnie Orleans Voss is het nieuwe vrouwelijke stijlicoon.

Sjaak Hullekes studeerde in 2006 af van ArtEZ Arnhem en startte samen met zijn zakenpartner Sebastiaan Kramer de Arnheim Fashion Group. Het label Sjaak Hullekes maakt deel uit van de Arnheim Fashion Group, waarbij Hullekes creative director is en Kramer de financiën voor zijn rekening neemt.