TOP

IC Companys ziet omzet in het eerste kwartaal dalen

De economische recessie heeft de omzetcijfers van het Deense modeconcern IC Companys nog steeds in haar greep. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010 daalde deze met 15 procent naar 133,22 miljoen euro.

IC Companys meldt in het kwartaalbericht dat door de economische recessie de verkoop binnen de wholesale pas laat op gang kwam. De opnieuw tegenvallende cijfers zijn te wijten aan de consumenten die nog steeds voorzichtig is met uitgaven. Daarnaast liepen de kosten omhoog door de opening van nieuwe winkels. Maar ook doot het cancelen van orders van klanten die onder druk van de huidige economische situatie, niet anders konden.

Saint Tropez
Merken die het goed deden binnen de groep waren Peak Performance, Part Two, Saint Tropez and Soaked in Luxury. “Vooral Saint Tropez wist met de juiste stijlen op de juiste tijd en de juiste prijs een goede omzet te realiseren.”

Winstmarge
In het eerstekwartaal daalde de omzet vanuit de wholesale met 1 procent naar 93,41 miljoen euro. Voororder daalde met 20 procent en de omzet van de tussentijdse leveringen met 10 procent. De winst vanuit wholesale daalde van 11 procent naar 28,59 euro, de winst marge steeg met 30.7 procent (27.9%). Dit komt door de lagere bedrijfskosten. De winst vanuit de retail daalde licht van 40,79 miljoen naar 39,81 miljoen euro.

De operationele winst bedroeg 27,24 miljoen euro in vergelijking 28,35 met dezelfde periode vorig jaar. De EBIT marge verbeterde met 2,2 procent naar 20,4 procent. Voor de rest van het boekjaar focust het modeconcern zich op succesvolle concepten en markten, in de hoop om op lange termijn opnieuw te kunnen groeien.