TOP

Huurprijzen New York hoogste ter wereld

New York City blijft de duurste stad voor retailers. Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek van CB Richard Ellis. Ondernemers betalen jaarlijks 14.438 euro per vierkante meter.

De toegenomen vraag naar het beperkte aantal A-locaties heeft een stijging van de huurprijzen teweeggebracht. Het algemene beeld laat zien dat de huurprijzen op kwartaalbasis met 1.9 procent stegen en op jaarbasis met 3.8 procent. New York blijft de ranglijst aanvoeren als de duurste retailmarkt ter wereld met een jaarlijkse huurprijs op toplocaties van 14.438 euro per vierkante meter per jaar.

Amsterdam
Hong Kong en Sydney wisselden van plek. Waar Sydney vorig kwartaal nog op nummer twee stond, is de stad nu weer een plaatsje gedaald naar nummer drie (€ 9.888 per m² per jaar). Hong Kong staat op nummer 2 met een huurprijs van 12.896 euro per vierkante meter per jaar. Ter vergelijking, in Amsterdam betaalt men op A-locaties ongeveer 2.800 euro per vierkante meter per jaar.

EMEA
Londen (4), Zurich (5) en Parijs (7) scoren het hoogste in de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) Zie de grafiek rechts.