TOP

Huur duurste winkelstraten blijft hoog

Kredietcrisis of niet, de huren van de panden op de duurste winkelstraten in de wereld blijven hoog. De huren stijgen of zijn op zijn minst stabiel in 94% van de 236 onderzochte straten. Dat blijkt uit Main Streets Across the World 2008.

Mainstreets Across the World is het jaarlijkse onderzoek van Cushman & Wakefield naar de tophuurprijzen van winkels in 48 landen. Op een paar kleine verschuivingen na is in de top 10 weinig veranderd. De duurste winkelstraat is nog steeds 5th Avenue in New York, dat met een huurprijs van €12.612 per vierkante meter per jaar het afgelopen jaar een stijging van 23% heeft doorgemaakt. Van de nummer 2, Causeway Bay in Hong Kong, is de huur het afgelopen jaar zelfs bijna 50% gestegen tot €12.161 per vierkante meter per jaar. Op enige afstand volgen in de rest van de top 5 de Avenue des Champs Elysees in Parijs, Via Montenapoleone in Milaan en Grafton Street in Dublin. Deze huurprijzen zijn ook minder extreem gestegen.

Amsterdam komt met een tophuur van 2.400 euro niet eens in de buurt van de top 10. In de Kalverstraat is de huurgroei ook minder dan de afgelopen jaren.

De sterkste groei was te zien op Colaba Causeway in Mumbai in India, waar de huren met 182 procent stegen naar 1.833 euro. In Europa is de helft van de tien locaties met de sterkste huurgroei te vinden in Istanbul of Ankara in Turkije.