TOP

Hudson’s Bay opent 20 warenhuizen in ons land *

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay komt naar Nederland, De komende twee jaar wil de keten zo’n twintig nieuwe warenhuizen openen in ons land.

Hudson’s Bay Company (HBC) vestigt twee warenhuisformules in Nederland: Hudson’s Bay en discountketen Saks Fifth Avenue OFF 5th. De eerste twintig winkels gaan in de zomer van 2017 open. Mode, service en kwaliteit staan voorop in deze benadering, laat het concern in een persbericht weten. Het assortiment kleding, accessoires, schoenen, beauty en home wordt toegesneden op de Nederlandse klant en zal ook in webshops verkrijgbaar zijn.

 

Hudson’s Bay wil zijn warenhuizen voornamelijk vestigen in de voormalige V&D-panden op A-locaties in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het vlaggenschip komt in de hoofdstad, in het pand waar het luxe warenhuis Haussmann was gepland, meldt het Parool. Waar de andere vestigingen precies openen, wordt medio juni bekendgemaakt. 

 

Einde aan speculaties  

 

Hiermee komt er een einde aan de speculaties over de komst van het Canadese concern naar Nederland. Het bedrijf werd veelvuldig genoemd als overnamekandidaat van de failliete warenhuisketen V&D. Met deze stap hebben de Canadezen wat ze aanvankelijk wilden: wel de panden, niet het merk.

 

LEES OOK: ‘Nieuwe winkels in voormalige V&D-panden’

 

Hudson’s Bay wil na twee jaar doorgroeien naar zestig vestigingen in ons land. Daar is volgens ceo Jerry Storch voldoende ruimte voor hier. “In de Nederlandse retailmarkt is een kans voor premium warenhuizen en het luxury off-price segment, waarin nog onvoldoende wordt voorzien”, zegt hij. 

 

‘Excellente service’ 

 

Het concern wil hier winkels introduceren zoals ze dat ook in Canada hebben gedaan. Storch: “Een nieuw, innovatief format met relevante merken en excellente service. We zullen ons bewezen draaiboek met fantastische warenhuizen en lokaal management gebruiken om innovatieve retaillocaties te ontwikkelen.”

 

Met deze uitbreiding is een investering van 300 miljoen euro gemoeid. Het levert in de winkels in de grote steden circa 2.500 nieuwe banen op en nog eens 2.500 in de bouw.

 

Expansiedrift

 

De komst van Hudson’s Bay naar ons land past bij de expansiedrift van het bedrijf in Europa. Vorig jaar kocht de warenhuisketen in Duitsland 147 warenhuiswinkels van Galeria Kaufhof en in België zestien Galeria Inno-winkels. HBC zette in het boekjaar 2014-2015 5,2 miljard euro om en maakte 153 miljoen euro winst, weet RTL Z. De omzetverwachting voor dit jaar is verlaagd.

 

De Canadese warenhuisketen werd in 1670 opgericht. Momenteel heeft het meer dan 460 warenhuizen in Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en België. Er werken zo’n 66.000 mensen.