TOP

Hoe gaat het met UMM?

UMM (Underground Music Movement) is een kledingcollectie met een sterke link naar de muziekbusiness. Het merk wil daarmee voet aan de grond krijgen bij het Nederlandse publiek.

Waar staat UMM voor? Ruud de Breij, agent voor Nederland: “Underground Music Movement werd geboren in de jaren tachtig als een discolabel en ontwikkelde zich al snel tot één van de beste muzieklabels wereldwijd. In de jaren negentig vertegenwoordigde het de ‘clubcultuur’. Het merk UMM verscheen niet alleen op platen, maar ook op T-shirts en sweatshirts. Vandaag de dag wordt het gedragen door dj’s en artiesten als Dave Morales en Roger Sanchez.”

Waarmee onderscheidt het merk zich? “UMM is een ‘non conventional brand’ met een sterke symbolische verbinding met de levenstijl die hoort bij muziek. De collectie is een mix van hedendaagse mode en streetfashion, zoals premium jeans, hoodies, truien, jassen, tassen en riemen.”

Voor welke doelgroep is het? “Van underground tot ‘overground’. Leeftijd speelt geen rol. De collectie is gemaakt in de geest van de 24 uur party people, de cultuur van clubscene. UMM hanteert een zeer selectief distributiebeleid en wordt alleen verkocht in de betere jeans- en fashionwinkels, die bewezen hebben een ware ambassadeur voor het merk te zijn.”