TOP

Hoe gaat het met Toby & Bennett?

Regelmatig zal Bengels een nieuw merk in het kindersegment onder de loep nemen met de vraag 'hoe gaat het?' Ditmaal Toby & Bennett dat een goede calculatie biedt en mvo hoog in het vaandel heeft.

Land van herkomst: België
Merk/importeur/agent: Toby & Bennett
Sinds wanneer op de markt: 2009
Collectie: jongens en meisjes, maat 98-170 (3-12 jaar)
Prijzen: 20 tot 89 euro
Gesproken met: Hanneke Voortman

Hoe gaat het?
“Het gaat goed, op de Kleine Fabriek kregen we heel goede reacties. Men vindt het heel mooi, de collectie is van goede kwaliteit en er is veel interesse getoond. Toch is het nog niet echt booming. De winkelier is voorzichtig. Wat we veel hebben gehoord is ‘we komen zeker terug’.

Wat is de kracht van Toby & Bennett?
“Ten eerste is het de collectie met oog voor detail. We kiezen voor mooie stoffen en een mooie afwerking, maar onze kracht zit zeker ook in onze eigen productie. Minimale aantallen zijn voor ons geen probleem en de calculatie voor de winkelier is daardoor ook heel erg interessant met 2.5 tot 3, gemiddeld 2.7.”

Maakt de recessie het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk?
“Ja, ik vind van wel. De recessie houdt het een beetje tegen. Men vindt de collectie fantastisch maar we horen tegelijk zeggen dat er nog niet echt plek is voor een nieuw merk. “

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“We hebben 15 verkooppunten in Nederland en 10 in het buitenland. Daarnaast hebben we een aantal toezeggingen van internationaal gerenommeerde warenhuizen. Daarom hebben we er wel heel veel vertrouwen in.”

Wat zijn de plannen voor volgend seizoen?
“Onze plannen liggen bij internationale groei. We zouden op termijn een conceptstore willen ontwikkelen. We hebben ook een webshop. Door onze eigen voorraad kan zoiets ook heel gunstig uitpakken voor de winkelier die door het seizoen wil nabestellen.”